fbpx
Reading:
#STEMhelden in de kijker

#STEMhelden in de kijker

VRT, het STEM-platform en Technopolis zetten samen hun schouders onder #STEMhelden. Met deze campagne willen ze verschillende STEM-profielen en -beroepen positief in de kijker zetten. 

Kies voor een STEM-opleiding

Of ze nu in de ban zijn van robots, een fascinatie hebben voor technologie of willen bouwen aan een betere wereld: voor kinderen zijn er redenen genoeg om te kiezen voor een STEM-opleiding in het secundair onderwijs.

De #STEMhelden-campagne heeft als doel om de verschillende STEM-profielen en -beroepen positief in de kijker te zetten. Verschillende Vlaamse bedrijven en sectoren hebben immers nood aan STEM-profielen. Om op termijn nog meer geschikte kandidaten op de arbeidsmarkt te hebben, moeten kinderen hun weg vinden naar STEM-opleidingen.

Vind jij ook dat techniek de mens kan helpen? En dat technologie steeds belangrijker wordt? Bouw je graag dingen en vind je robots de max? Of wil je meebouwen aan een betere wereld? Dan is de richting STEM op school zeker iets voor jou. Welk beroep kan je later uitoefenen met STEM? Zoek het uit in verschillende bedrijven en omgevingen.

Maak kennis met de STEMhelden van de toekomst. Hun superkracht? STEM gebruiken om een betere en meer duurzame wereld te creëren. Kindreporters tonen je in welke bedrijven ze werken, wat ze er precies doen en wat hen drijft.

Related Stories