fbpx
Reading:
Wetenschappen voor jongeren en kansengroepen? Dat doe je op één-twee-drie met Ekoli!

Wetenschappen voor jongeren en kansengroepen? Dat doe je op één-twee-drie met Ekoli!

Wetenschappen onthoud je het best door dingen te doén. En daarom zijn ze bij Ekoli gespecialiseerd in praktische workshops ontwikkelen op maat voor jongeren en kansengroepen. Het goede nieuws? Ze delen die kennis maar al te graag met leerkrachten! Ontdek snel wat Ekoli voor jou kan betekenen.

Workshops voor de wetenschappers van morgen

De missie van Ekoli is om elk kind te inspireren om met wetenschappen aan de slag te gaan. Dat doen ze aan de hand van toegankelijke workshops op maat waarin experimenteren, creëren en onderzoeken centraal staan. Tegelijkertijd houden de workshops rekening met lesinhoud en werkvormen. Win-win voor iedereen!

Zo komt een workshop tot stand

Die workshops verzinnen ze bij Ekoli dus niet zomaar, maar maken ze aan de hand van een heus stappenplan. Eerst houden ze een open brainstorm waarop iedereen welkom is. Vervolgens werkt een klein team de workshop uit. Daarna wordt de workshop uitgebreid getest in verschillende klasgroepen. Indien nodig wordt de inhoud en de doelgroep bijgeschaafd, tot de workshop helemaal op punt staat.

Ekoli voor leerkrachten

Wat betekent dat nu concreet voor leerkrachten? Heel wat! Je mag de workshops van Ekoli namelijk zelf in de klas gebruiken. Als je daarvoor eerst wat hulp nodig hebt, kun je bij Ekoli ook een training volgen om workshops in je lessen te leren integreren. Verder kun je ook altijd je steentje bijdragen door deel te nemen aan een open brainstorm. Kortom: het uitproberen waard!

Related Stories

Blijf op de hoogte van dit project!