fbpx

BASF

BASF maakt chemische producten. Dat wil zeggen dat het geen afgewerkte producten zijn die je in de winkel kan kopen. Waar vind ik die producten dan wel? Overal! Neem nu een step: de verf, de lijm en de beschermlaag tegen de regen bevatten allemaal chemische producten die ze bij BASF maken. Net omdat BASF zoveel producten uit onze dagelijkse leefwereld maakt, is het voor hen belangrijk dat ze duurzame producten ontwikkelen om de impact op onze planeet zo laag mogelijk te houden.

Wie zijn hun STEMhelden?

  • Mirthe (ingenieur) is zowat de architecte van de installaties! Ze is verantwoordelijk voor de indeling en test of elke installatie groot en sterk genoeg is. Daarbij moeten de installaties ook veilig en duurzaam zijn om veel chemische stoffen te kunnen maken. Mirthe hield op school van wetenschappen en wiskunde.

Als kind knutselde ik graag, dus ik vind het fijn dat ik op de werkvloer ook van alles mag maken en creëren.

  • Sylvie (proces operator) kijkt vanuit de controlekamer mee of alle installaties in de fabriek goed werken. Als er een pomp niet goed functioneert, dan gaat er een alarm af en gaat ze de pomp nakijken. Sylvie studeerde economie-talen en door haar opleiding kwam ze als stagiair bij BASF terecht.
  • Anke (technieker hoogspanning) heeft een passie voor elektriciteit. Bij een storing is ze paraat en zoekt ze naar een oplossing. Ze voorziet het gehele BASF-terrein van elektriciteit! Anke studeerde al elektrisch technieken op de middelbare school en koos daarna voor de studie meet-en regeltechnieken.
STE Mhelden BASF

Meer weten

 BASF

Wat kan ik waar studeren?

Je kan met deze vraag terecht in de Onderwijskiezer, de onderwijswebsite van de centra voor leerlingenbegeleiding waar onder meer alle STEM-opleidingen (vanaf het 2e leerjaar) op terug te vinden zijn. Dat geldt voor zowel het voltijds onderwijs, het systeem ​‘leren en werken’ (deeltijds beroepsonderwijs, leertijd, duaal leren) als in het buitengewoon onderwijs.
→ Ontdek het in de Onderwijskiezer

Welke job kan ik later uitoefenen?

Wat wil je later worden? Die vraag heb je vast al vaak gehoord. Maar weet je ook het antwoord? Misschien heb je nog geen idee en dat is helemaal niet erg. Met deze tests (voor volwassenen) zoek je voor jezelf uit welke beroepen goed bij je passen.
→ Ontdek het in Het Beroepenhuis
→ Ontdek het via VDAB

Ga nu al zelf aan de slag met STEM

→ Ontdek de STEM-academie in jouw buurt
→ Experimenteer met de proefjes van Technopolis

STEM-projecten in de klas

Hoe pak ik STEM aan in aan de klas? Hoe blijf ik mijn leerlingen inspireren? Daar geven onze partners van Da’s Geniaal graag een antwoord op. Met ons ruim aanbod aan innoverende STEM-opleidingen en andere STEM-initiatieven voor lager en secundair onderwijs bieden we voor elke leerkracht een aanpak. Samen stomen we jongeren klaar voor de uitdagingen van de 21ste eeuw.
→ Bekijken het scholenaanbod van onze partners

Related Stories

Play

Insight

Vergaderen vanop afstand kan ook leuk en eenvoudig zijn. Ontdek hoe Insight bedrijven hiermee helpt.

Play

ExxonMobil

Kijk binnen bij olie- en gasbedrijf ExxonMobil en kom snel te weten hoe ze gerecycleerde plastics testen.

Play

Elia

Hoe geraakt elektriciteit van de windmolens op zee tot bij je thuis? Elia legt het je uit!