fbpx
Reading:
Wil jij ook de krantenkoppen 📰 halen zoals Nour & Fatma?

Wil jij ook de krantenkoppen 📰 halen zoals Nour & Fatma?

Hoe haal je de cover van een krant 📰 ? Ontdek het in de volgende challenge met TikTokkers Nour & Fatma en STEM-rolmodel Rosalie Dewulf.

Op het internet kan je superleuke dingen ontdekken, zoals deze IT-truc waarmee je met basis HTML en CSS kennis de lay-out en tekst van een webpagina kan aanpassen. Zo kan je bijvoorbeeld fictief de droom van je beste vriend / vriendin in het nieuws laten komen.

Net daarom moet je je er ook steeds van bewust zijn dat wanneer je online iets leest of ziet dat tĂ© mooi lijkt om waar te zijn, het dat meestal ook  is en het waarschijnlijk om nepnieuws gaat. Controleer daarom steeds de bron en maak zelf nooit kwetsende of gevaarlijke boodschappen online!

Wil je zelf iemands droom voor even in het nieuws brengen? Ga dan aan slag met je nieuwe IT-skills, maar vraag wel steeds toestemming alvorens je het “nieuws” verder deelt!

Voor meer informatie over veilig internetten, surf naar:  www.ing.be/security &  www.clicksafe.be

Foto: Frederik Beyens

Wat heb je nodig?

 • Een computer met internetverbinding en Google Chrome browser
 • Een broer, zus, mama, papa, vriend of vriendin die je in het nieuws wil krijgen
 • Een leuke krantenkop waar je je eigen naam (of die van een andere persoon) in wilt zien

Wat moet je doen?

 • Stap 1: Open Google Chrome browser en surf naar de website van een krant, bijvoorbeeld hln.be, destandaard.be, demorgen.be, vrt.be/vrtnws.
 • Stap 2: Ga naar ‘Weergave’ in de menubalk van de Google Chrome browser.
 • Stap 3: Vervolgens ga je naar ‘Ontwikkelaar’ en ‘Ontwikkelaarstools’.
 • Stap 4: Ga in de ‘Ontwikkelaarstools’ naar ‘Elements’. Hier zie je de code die voor alle niet-bewegende onderdelen op de website zorgt, zoals tekst en foto’s.
 • Stap 5: Naast ‘Element’s zie je een vierkant met een pijltje. staan Klik hier op. Als je dan over de webpagina gaat met je muis, zie je dat de foto, de titel, de tekst … oplicht. Klik op het onderdeel dat je wil veranderen, bijvoorbeeld de titel.
 • Stap 5: In de venster met de codes zie je dat er een regel wordt opgelicht. Klik erop om de titel aan te passen en druk op enter. De titel is aangepast.
 • Stap 6: Om de foto van een artikel te wijzigen, ga je op dezelfde manier te werk. Je klikt op het vierkantje met het pijltje. Je gaat met je muis over de foto totdat ze oplicht en drukt op enter. Je verandert de foto en drukt nogmaals op enter. De foto is aangepast.
 • Stap 7: Sluit de ‘Ontwikkelaarstools’ door op het kruisje rechts te klikken. Je aanpassing blijft op de pagina staan. Vernieuw niet de webpagina, want dan verdwijnt je aanpassing!

What’s up next? Hoe kun je zelf energie opwekken met een batterij, supermagneten en koperdraad? Je ontdekt het in de volgende challenge met influencer Aaron De Groeve en STEM-rolmodel Thomas Creemers!


0 Comments

Geef een reactie

Related Stories