fbpx

Da's geniaal voor scholen

Hoe moedig ik mijn leerlingen aan om de wetenschapper in zichzelf te ontdekken? Hoe zorg ik ervoor dat ze het aandurven om in de klas te experimenteren met de STEM-domeinen (wetenschappen, technologie, wiskunde, techniek, productie of design)? Wij helpen jou graag met praktische handvaten en tips!

Das Geniaal wil een actieve partner zijn van leerkrachten en scholen om jongeren te inspireren rond STEM. Binnenkort vind je op deze pagina enkele challenges waar je in de klas mee aan de slag kan. We richten ons op de laatste graad van de lagere school en de eerste graad van het secundair onderwijs.

Elke jongere heeft talent voor STEM. Vaak denken ze dat het niets voor hen is, dat het enkel voor bollebozen is. Dat is niet juist. Het komt erop aan om te vertrekken vanuit de interesse van het kind, om dan uit te leggen hoe STEM daarin een belangrijke rol speelt.We gaan dat doen via challenges gekoppeld aan het klimaat, hun kledij, hun vrije tijd, mobiliteit, sport … 

Telkens laten we ambassadeurs, dat zijn jonge professionals met een STEM-achtergrond, de challenge toelichten. Zij zijn ook beschikbaar voor online inspiratie-sessies. De focus ligt op video first – online first, en we verbinden ons aanbod concreet aan de eindtermen.En wanneer het weer mogelijk is, dan nodigen we jullie graag uit om onze bedrijven te komen bezoeken met leerlingen. Jullie vinden op deze site filmpjes van jonge reporters die wel een rondleiding kregen.

Book-open
Soon online

Lespakketten

Ontdek hoe je STEM in je lessen integreert (helemaal in lijn met eindtermen en lesdoelstellingen natuurlijk). 

 

Laptop
Soon online

E-learning

Je kunt ook digitaal leren over STEM. Je vindt hier een hele reeks tips en tricks om in jouw school én thuis mee aan de slag te gaan!

 

LTE#1

Aanbod partners

Samen staan we sterk! Da’s Geniaal wordt ondersteund door een heuse coalitie. We bundelen de krachten, en stellen een aanbod op speciaal voor leerkrachten.

Ontdek →

Ontdek de laatste artikels