Wat heb je nodig?
- Smeltbare witte chocolade
- Smeltende chocolade drops
- Bakpapier
- kookplaat
- Metalen pot
- Water (van de kraan)
- Au bain marie
- Lepel
Wat moet je doen?
Stap 1 verwarmen
- Vul een kookpot met water
- Zet er een andere (kleine) kookpot in. We willen de chocolade verwarmen au bain marie.
- Zet het vuur aan (middelhoog). Het water mag niet koken
- Leg de witte chocolade in de kookpot
Stap 2 smelten
- Wachten totdat de chocolade begint te smelten
- Voeg de zwarte chocolade toe
- Voeg enkele druppels kleurstof toe
- Roer met een lepel tot een homogene massa wordt
Stap 3 gieten
- Hou een bakpapier klaar
- MEt een lepel kan je fijne lijnen gieten op een bakpapier (let op, warm!)
Uitleg
het resultaat is de massa (legering) uit verschillende elementen, waarvan dan draad gegoten word.
Wit en donker chocolade is nodig omdat je het vermengen anders niet kan zien- kleurstof is niet nodig maar wel leuk.
Een legering is een mengsel van een metaal zoals koper of aluminium met minstens een ander toegevoegd element erbij zoals bv. magnesium of chroom. Legeringen worden gebruikt om de eigenschappen van de draad die wij trekken te wijzigen zoals harder, buigzamer of temperatuurbestendiger te maken.