fbpx
Reading:
Ontdek de avonturen van Ava & Trix

Ontdek de avonturen van Ava & Trix

In heel wat kinderen zit een kleine wetenschapper maar die prikkel om te experimenteren gaat snel verloren.  Om die eerste vlam toch brandende te houden en de interesse voor technologie en wetenschap aan te wakkeren bij kinderen is het computerspel Ava & Trix ontwikkeld.

Het spel vertelt het verhaal van twee zusjes en hun kat Donder die avonturen beleven en oplossingen zoeken aan de hand van wetenschappelijke proefjes.  

Het spel is bedoeld om kinderen uit het lager onderwijs enthousiast te maken voor wetenschap en techniek via experimenten en proefjes. Die formule slaat aan,  sinds de lancering van het spel in oktober 2016 staat de teller ondertussen op 312 scholen die het gebruiken.

De ontwikkelaars zagen bovendien dat heel wat kinderen, die het moeilijker hebben op school door een leerachterstand of Nederlands als tweede taal ook geprikkeld zijn en zelfs het voortouw nemen.

Leuk om te weten is dat het een intuïtief spel, de experimentjes gebeuren altijd met voorwerpen die eenvoudig in de supermarkt te vinden zijn en deze les sluit aan de behaalde leerdoelen

Zin om de avonturen van Ava & Trix te ontdekken,  ga dan snel een kijkje nemen op https://ava-trix.com

Related Stories