fbpx

Hoe krijg je ‘jongeren actief inspireren over STEM’ op de agenda van het management van je bedrijf?

Wil je als bedrijf actief meewerken aan het inspireren van meer kinderen en jongeren rond STEM? Hier vind je concrete tips van andere bedrijven om een project te starten binnen je organisatie.
Check

Benadruk het aantrekken van meer en divers talent in STEM

Start met uitleggen waarom het aantrekken van meer en divers talent in STEM nodig is voor onze samenleving en onze economie. Er zijn heel wat initiatieven om jongeren te sensibiliseren, maar de meeste bereiken toch vooral kinderen die al interesse hebben.

Check

Benader jongeren vanuit hun eigen leefwereld

Om de vijver te vergroten, moet je jongeren benaderen vanuit hun eigen leefwereld. STEM is overal, of je nu interesse hebt in het klimaat, mode, sport of je smartphone. Je moet hen tonen hoe ze dankzij STEM een concrete impact kunnen hebben.

Check

Breng maatschappelijke verandering teweeg

Het doel is om jongeren te laten inzien dat het geniaal is om vanuit betere STEM-kennis mee te kunnen werken aan maatschappelijke uitdagingen waar we allen voor staan, of het nu gaat om het klimaat, de zorg of mobiliteit.

Check

Verbind het project aan de prioriteiten in jouw organisatie

Misschien heeft je HR-afdeling wel een uitdaging in het vinden van STEM-talent en kan je zo meewerken aan het ontwikkelen van nieuw talent? Of misschien wil je je bedrijf beter bekend maken als werkgever die bewust op zoek gaat naar meer diversiteit? Met deze Da’s Geniaal / C’est Génial ‘coalition of the willing’ geven we een concrete invulling aan verschillende Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties: 

  1. SDG17: partnerschappen om doelstellingen te bereiken
  2. SDG4: Kwaliteitsonderwijs
  3. SDG5: Gendergelijkheid
  4. SDG 10: Ongelijkheid verminderen
  5. SDG 8 Waardig werk en economische groei
Check

Verklein de afstand tussen STEM en jongeren

Met Da’s Geniaal willen we de afstand tussen STEM en jongeren verkleinen. We geven hen inzicht in de beroepen, hoe het aansluit bij hun interesses en leefwereld en hoe ze via STEM echt het verschil kunnen maken voor een betere wereld. We willen alle kinderen en jongeren van 10 tot 14 jaar aanmoedigen om de wetenschapper in zichzelf te ontdekken, met de nodige uitdagingen, weetjes en experimenten op maat van hen en hun vrienden.

Check

Creëer samen impact

Samen kan je meer impact maken dan alleen. Da’s Geniaal/C’est Génial is een Belgisch initiatief om meer jongeren en meisjes tussen 10 en 14 jaar te inspireren rond STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Wij maken deel uit van deze coalitie, omdat we geloven dat jong en divers talent nodig is om maatschappelijke uitdagingen op te lossen.

Zodra je management overtuigd is van het meewerken aan inspiratiesessies voor kinderen en jongeren vanuit jouw organisatie, kan je gaan nadenken over HOE je dat doet met impact.