fbpx
Reading:
Spreken is zilver, podcasts luisteren is goud: ontdek Wetenschapje!

Spreken is zilver, podcasts luisteren is goud: ontdek Wetenschapje!

Ken jij Wetenschapje al? Dat is een podcast van Het Geluidshuis over wetenschap voor kinderen vanaf 8 jaar. Presentatrice Leen krijgt in elke aflevering een wetenschapper of specialist op bezoek en samen beantwoorden ze vragen van grote en kleine denkers. Daarna tovert geluidstechnicus Bram elk bezoek om tot een leuke luisterbeurt. Straf hé?

Podcasts voor beginners

Een podcast is een soort van radiouitzending die je niet op de radio hoort, maar wel op de computer of op je smartphone. Je kiest dus zelf waar en wanneer je ernaar luistert. Net zoals op de radio zit daar muziek in. In de Wetenschapje-podcasts van Het Geluidshuis krijg je daar echter ook nog een boel coole geluidseffecten bij, én de stem van Leen die je super interessante dingen vertelt.

Wetenschapje leert je alles wat je wilt weten

Vraag jij je af of je van de maan kunt springen? Wil je weten of een onweer een botsing is tussen wolken? Droom je ervan om ooit nog een mammoet te zien? Hoe werken vulkanen? Stuk voor stuk vragen die beantwoord worden in de afleveringen van Wetenschapje. Heb je zelf een vraag die nog niet aan bod kwam? Dan mag je dat altijd laten weten door een mailtje naar leen@geluidshuis.be. Wie weet komt er wel een nieuwe podcast van!

Praktische praat over podcasts

Wetenschapje is helemaal op maat voor denkers vanaf 8 jaar, maar uiteraard kan iedereen mee genieten. Je vindt alle podcasts helemaal gratis terug op de website van Het Geluidshuis en ook op Spotify. Een aflevering duurt 10 à 15 minuten. Laat je even weten welke jouw favoriet is?

Related Stories