fbpx
Reading:
Inspiring Fifty: vrouwelijke rolmodellen uit de technologiewereld

Inspiring Fifty: vrouwelijke rolmodellen uit de technologiewereld

Twee Nederlandse ondernemers, Janneke Niessen en Joëlle Frijters, wilden de aandacht vestigen op vrouwen die een belangrijke rol spelen in de technologische sector. Zo gezegd, zo gedaan, en ze richtten Inspiring Fifty op. Intussen is de vereniging actief in maar liefst tien landen over de hele wereld, waaronder ook België. 

Vrouwelijke rolmodellen

Het doel? De zichtbaarheid en diversiteit van die technologische sector vergroten door inspirerende, vrouwelijke rolmodellen in de schijnwerpers te zetten. Verschillende studies tonen immers aan dat rolmodellen een cruciale rol spelen bij de beslissing van jonge meisjes of vrouwen om voor een bepaalde carrière te gaan. Net daarom besloot InspiringFifty (what’s in a name?) om elk jaar 50 vrouwen onder de aandacht te brengen. Elke vrouw die zich onderscheidt in haar technologische carrière kan genomineerd worden, of ze nu bekend is of niet. De enige voorwaarde is dat ze een inspiratiebron voor anderen kan vormen, zodat alle 50 rolmodellen ook daadwerkelijk jonge meisjes en vrouwen aanzetten om de stap naar de technologische wereld te wagen. Daarnaast ondersteunen deze rolmodellen het proces om in de technologische sector meer ruimte voor diversiteit en inclusie te creëren.

Diversiteit loont … ook in België

Dat is goed nieuws, want de voordelen van meer diversiteit en inclusie in bedrijven zijn overduidelijk. Zo brengen vrouwelijke leiders waardevolle vaardigheden binnen in de huidige zakenwereld, zoals een empathische managementstijl, teamwork en creativiteit. Toch is er nog werk aan de winkel: in België bekleden amper 4,7% van de vrouwen uit de technologiesector een leidinggevende functie. De lijst die InspiringFifty voor ons land publiceerde, geeft dan ook een broodnodige zichtbaarheid aan deze 50 Belgische vrouwelijke leiders.

Related Stories

april 28, 2021

Ontdek de avonturen van Ava & Trix

november 16, 2020

STEM: Steeds meer een meisjes-zaak