fbpx
Reading:
Klascement: de slimste sidekick voor STEM in de les

Klascement: de slimste sidekick voor STEM in de les

We moeten je natuurlijk niet meer uitleggen wat Klascement is. Deze onmisbare tool (voor én door leerkrachten) vormt een ware schat aan lesvoorbereidingen en inspiratie. En da’s echt niet overdreven, want als je bijvoorbeeld ‘STEM’ intikt in de zoekfunctie op het platform krijg je bijna 500 resultaten! Kortom, materiaal genoeg om meteen mee aan de slag te gaan. Maar heb je al alle mogelijkheden ontdekt? Geen nood: na dit artikel ben jij weer helemaal mee.

Klascement & co: lesmateriaal voor iedereen

Op de Klascement vind je niet alleen lesmateriaal dat je kunt sorteren op onderwijsniveau of leermiddel, je vindt er ook twee handige deelwebsites: op Kiezen voor Stem vind je algemeen materiaal voor basisonderwijs en theoretisch materiaal voor secundair onderwijs. InnoVet  staat dan weer tjokvol lesmateriaal voor BSO en TSO.

Wie gaat er mee naar de VRT?

Ben je op zoek naar buitengewoon boeiend beeldmateriaal? Dan is het VRT-archief iets voorjou! Dankzij een partnership met Klascement kun je er 80 jaar aan filmpjes, video’s en audiofragmenten van nationale en regionale omroepen, en van cultuur- en erfgoed-organisaties terugvinden. Allemaal afgestemd op eindtermen en leerdoelen. Bovendien kunnen je leerlingen er zélf mee aan de slag. Mooi meegenomen, toch?

Klascement goes social

Zit je stiekem vaak op Facebook? Dan kun je in die tijd ook aan je lesvoorbereidingen werken. Op de Facebookpagina van KlasCement vind je altijd wel iets interessants. Of je kunt lid worden van de groepen voor kleuter-, lager-, secundair of buitengewoon onderwijs waar je STEM2D-materiaal kunt delen met andere leerkrachten.

Zijn we een website of tool vergeten toe te voegen? Laat het ons dan zeker weten!

Related Stories

november 30, 2020

#STEMhelden in de kijker