fbpx

ExxonMobil

Bij ExxonMobil werken ze, als olie- en gasbedrijf, mee aan de wereld van morgen. Ze maken gerecycleerd plastic en testen er hoe sterk we plastic kunnen maken. Waarom doen ze dat? Wel, hoe sterker plastic is, hoe minder we ervan nodig hebben en dat is beter voor het milieu!

Wie zijn hun STEMhelden?

  • Inge (ingenieur) doet onderzoek naar duurzame plastics en wil graag onze voetafdruk verminderen. Op de schoolbanken leerde ze voornamelijk wiskunde & wetenschappen. Inge heeft bij ExxonMobil een uitdagende STEM-job met oog voor de toekomst.

 Ik werk heel graag in de chemische sector, want deze geeft antwoorden op de vragen van morgen.

  • Lieselot en Nick (laboranten) testen plastic om te weten hoe sterk het is én of gerecycleerd plastic wel even goed is als nieuw plastic. Zowel Nick als Lieselot vonden chemie een leuk vak op school en gingen dat ook studeren.
Exxon Mobil 3

Meer weten

ExxonMobil

Wat kan ik waar studeren?

Je kan met deze vraag terecht in de Onderwijskiezer, de onderwijswebsite van de centra voor leerlingenbegeleiding waar onder meer alle STEM-opleidingen (vanaf het 2e leerjaar) op terug te vinden zijn. Dat geldt voor zowel het voltijds onderwijs, het systeem ​‘leren en werken’ (deeltijds beroepsonderwijs, leertijd, duaal leren) als in het buitengewoon onderwijs.
→ Ontdek het in de Onderwijskiezer

Welke job kan ik later uitoefenen?

Wat wil je later worden? Die vraag heb je vast al vaak gehoord. Maar weet je ook het antwoord? Misschien heb je nog geen idee en dat is helemaal niet erg. Met deze tests (voor volwassenen) zoek je voor jezelf uit welke beroepen goed bij je passen.
→ Ontdek het in Het Beroepenhuis
→ Ontdek het via VDAB

Ga nu al zelf aan de slag met STEM

→ Ontdek de STEM-academie in jouw buurt
→ Experimenteer met de proefjes van Technopolis

STEM-projecten in de klas

Hoe pak ik STEM aan in aan de klas? Hoe blijf ik mijn leerlingen inspireren? Daar geven onze partners van Da’s Geniaal graag een antwoord op. Met ons ruim aanbod aan innoverende STEM-opleidingen en andere STEM-initiatieven voor lager en secundair onderwijs bieden we voor elke leerkracht een aanpak. Samen stomen we jongeren klaar voor de uitdagingen van de 21ste eeuw.
→ Bekijken het scholenaanbod van onze partners

Related Stories

Play

Atlas Copco

Wat is perslucht en waarvoor wordt het gebruikt? Stap binnen bij Atlas Copco en ontdek er alles over!

Play

Elia

Hoe geraakt elektriciteit van de windmolens op zee tot bij je thuis? Elia legt het je uit!