fbpx
Reading:
Zelf een website maken? Met CoderDojo wordt dat kinderspel!

Zelf een website maken? Met CoderDojo wordt dat kinderspel!

Zit jouw kind boordevol fantasie? Is jouw zoon of dochter dol op games, websites, software of apps? En is hij of zij tussen de 7 en 18 jaar? Dan is CoderDojo Belgium wellicht op zijn of haar lijf geschreven! Wij organiseren over heel het land lessen coderen en programmeren. Nu ja, niet zomaar lessen: heuse workshops in groepjes waar je een creatief idee omzet tot je eigen digitaal project. En dat helemaal gratis en voor niets!

Hoe kan je meedoen?

Overal in het land zijn er CoderDojo clubs, die wij gewoon ‘Dojo’s’ noemen. Iedereen die eens een kijkje wil komen nemen of wil meedoen is er welkom! Wij geven hou alle tools om jouw idee tot leven te wekken. En als we zeggen dat er geen idee té gek is, dan bedoelen we echt dat géén idee té gek ik. Om het nog leuker te maken, ga je in groepjes aan de slag. Zo maak je niet alleen een videospel, robot of website, maar ook een heleboel nieuwe vrienden. Ook belangrijk: op het einde van de workshop stellen we onze projecten altijd aan elkaar voor. Want je leert niet alleen door dingen zelf te doen, maar ook van elkaar.

Even praktisch (altijd handig voor mama’s en papa’s):

Een workshop duurt ongeveer drie uur en is volledig gratis. Dat allemaal dankzij onze vele vrijwilligers. Zij zijn de échte helden van CoderDojo. Ze bereiden de workshops voor, zoeken steeds naar manieren om technische zaken op maat van alle deelnemers te brengen, en zorgen ervoor dat het in de Dojo altijd leuk is voor iedereen. Er is dan ook maar één belangrijke regel: be cool!

Alle meisjes aan de macht!

Of robots programmeren alleen maar voor jongens is? Wat een onzin! We hebben het al gezegd: iedereen is bij ons welkom. We hebben wel aparte sessies voor meisjes, want we snappen dat leren coderen in het gezelschap van jongens soms wel een beetje overweldigend kan zijn.

Wat doet CoderDojo met Corona?

Corona of niet, de technologie staat niet stil, en onze Dojo’s dus ook niet! Op onze Digihoek en TECHBLOG vind je alles wat je nodig hebt om thuis gewoon verder te doen. Sommige Dojo’s zijn trouwens gewoon open. Meer weten? Surf dan razendsnel naar de CoderDojo website.

Related Stories

november 16, 2020

STEM: Steeds meer een meisjes-zaak