fbpx

Galapagos

Galapagos is een bedrijf dat medicijnen maakt en ontwikkelt. Zo kunnen ze verschillende ziektes de wereld uit helpen. Dat is niet simpel! Want om een ziekte te genezen, moet je die eerst goed begrijpen. Je moet de biologie ervan kennen. Bij Galapagos werken veel wetenschappelijke profielen die de ziektes leren begrijpen en die de bijbehorende medicijnen uittesten. Omdat het om miljoenen testen gaat, doen ze dat samen met technici die de nodige machines kunnen opzetten.

Wie zijn hun STEMhelden?

  • Okke (lab technicus) doet proefjes op slechte cellen om te weten te komen of die cellen kunnen genezen en de patiënt dus gezonder kunnen maken. Na haar studie economie-talen, koos ze voor een opleiding in de biomedische laboratoriumtechnieken.

Voor Okke heeft het een eindje geduurd, vooraleer ze wist dat ze de wetenschappelijke richting wou uitgaan. Maar ze vindt het interessant om te weten hoe de mens in elkaar zit. Het is belangrijke job, omdat je met wetenschappen de mensen kan helpen en hen ook gezond maken.

  • Tim (bio-ingenieur) voert experimenten uit in het labo om zeker te zijn dat het medicijn werkt. Er moeten ontzettend veel testen gebeuren vooraleer een medicijn als veilig kan worden beschouwd. Het proces om medicijnen te maken, duurt ongeveer 10 jaar. Tim studeerde Latijn-Wiskunde en heeft een master in de artificiële intelligentie.
Galapagos

Meer weten over

Galapagos

Wat kan ik waar studeren?

Je kan met deze vraag terecht in de Onderwijskiezer, de onderwijswebsite van de centra voor leerlingenbegeleiding waar onder meer alle STEM-opleidingen (vanaf het 2e leerjaar) op terug te vinden zijn. Dat geldt voor zowel het voltijds onderwijs, het systeem ​‘leren en werken’ (deeltijds beroepsonderwijs, leertijd, duaal leren) als in het buitengewoon onderwijs.
→ Ontdek het in de Onderwijskiezer

Welke job kan ik later uitoefenen?

Wat wil je later worden? Die vraag heb je vast al vaak gehoord. Maar weet je ook het antwoord? Misschien heb je nog geen idee en dat is helemaal niet erg. Met deze tests (voor volwassenen) zoek je voor jezelf uit welke beroepen goed bij je passen.
→ Ontdek het in Het Beroepenhuis
→ Ontdek het via VDAB

Ga nu al zelf aan de slag met STEM

→ Ontdek de STEM-academie in jouw buurt
→ Experimenteer met de proefjes van Technopolis

STEM-projecten in de klas

Hoe pak ik STEM aan in aan de klas? Hoe blijf ik mijn leerlingen inspireren? Daar geven onze partners van Da’s Geniaal graag een antwoord op. Met ons ruim aanbod aan innoverende STEM-opleidingen en andere STEM-initiatieven voor lager en secundair onderwijs bieden we voor elke leerkracht een aanpak. Samen stomen we jongeren klaar voor de uitdagingen van de 21ste eeuw.
→ Bekijken het scholenaanbod van onze partners

Related Stories

Play

ExxonMobil

Kijk binnen bij olie- en gasbedrijf ExxonMobil en kom snel te weten hoe ze gerecycleerde plastics testen.

Play

House of HR

Solliciteren via je smartphone was nog nooit zo gemakkelijk! Stap mee binnen bij Accent en ontdek er alles over.