fbpx

ING

ING is wereldwijd één van de grootste banken. Ze beheren het geld van miljoenen mensen. Er moet dus op een veilige manier voor al dat geld gezorgd worden. Wat heeft dat nu met STEM te maken? Vroeger zat geld vaak in grote kluizen en nu kan je vlot aan je geld online. Dat online systeem moet veilig en betrouwbaar zijn. Dus software of wetenschappelijke kennis zijn uiterst belangrijk.

Wie zijn hun STEMhelden?

  • Jolien (cyber-security manager) zorgt samen met haar collega’s ervoor dat het geld en de informatie van de klanten goed beveiligd is. ING bouwt heel wat informatiesystemen en Jolien moet die systemen bewaken en veilig houden. Jolien studeerde Latijn-wiskunde en aan de hogeschool koos ze voor handelsingenieur.

Jolien vindt haar job bij ING super tof! De technologie die ING-klanten dagelijks gebruiken, moet zij helpen beveiligen. Dat maakt haar trots.

  • Danny (fraude-expert klanten) zorgt ervoor dat valse berichten of websites offline gehaald worden. Hij informeert ook klanten over die valse berichten of e-mails, zodat ze niet in de val gelokt worden. Danny studeerde computerwetenschappen.
  • Glenn (ethisch hacker) gaat, net zoals een boef, het systeem van de bank proberen te hacken om de fouten in het systeem te vinden. Zo kunnen ze de lekken opsporen en diefstal of hacking voorkomen. Glenn koos voor de opleiding elektrotechniek en was vanaf zijn 13e al erg geïnteresseerd in IT. Door zijn grote passie, heeft hij buiten school om zichzelf de kneepjes van het vak geleerd.
ING

Meer weten over

 ING

Wat kan ik waar studeren?

Je kan met deze vraag terecht in de Onderwijskiezer, de onderwijswebsite van de centra voor leerlingenbegeleiding waar onder meer alle STEM-opleidingen (vanaf het 2e leerjaar) op terug te vinden zijn. Dat geldt voor zowel het voltijds onderwijs, het systeem ​‘leren en werken’ (deeltijds beroepsonderwijs, leertijd, duaal leren) als in het buitengewoon onderwijs.
→ Ontdek het in de Onderwijskiezer

Welke job kan ik later uitoefenen?

Wat wil je later worden? Die vraag heb je vast al vaak gehoord. Maar weet je ook het antwoord? Misschien heb je nog geen idee en dat is helemaal niet erg. Met deze tests (voor volwassenen) zoek je voor jezelf uit welke beroepen goed bij je passen.
→ Ontdek het in Het Beroepenhuis
→ Ontdek het via VDAB

Ga nu al zelf aan de slag met STEM

→ Ontdek de STEM-academie in jouw buurt
→ Experimenteer met de proefjes van Technopolis

STEM-projecten in de klas

Hoe pak ik STEM aan in aan de klas? Hoe blijf ik mijn leerlingen inspireren? Daar geven onze partners van Da’s Geniaal graag een antwoord op. Met ons ruim aanbod aan innoverende STEM-opleidingen en andere STEM-initiatieven voor lager en secundair onderwijs bieden we voor elke leerkracht een aanpak. Samen stomen we jongeren klaar voor de uitdagingen van de 21ste eeuw.
→ Bekijken het scholenaanbod van onze partners

Related Stories

Play

Galapagos

Maak kennis met wetenschappers bij Galapagos die ziektes leren begrijpen en medicijnen uittesten.

Play

House of HR

Solliciteren via je smartphone was nog nooit zo gemakkelijk! Stap mee binnen bij Accent en ontdek er alles over.

Play

Elia

Hoe geraakt elektriciteit van de windmolens op zee tot bij je thuis? Elia legt het je uit!